Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'points'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Wheel Horse
    • Wheel Horse Tractors
    • Wheel Horse Electric / Battery Powered Tractors
    • Engines
    • Transmissions and transaxles
    • Wheel Horse Electrical
    • Implements and Attachments
    • Restorations, Modifications, & Customizations
    • Pullers
    • WIKI Discussion
  • Wheel Horse Reference
    • Wheel Horse Manuals
    • RedSquare Links
    • Instructional threads and video's
    • Tools and Equipment
  • Europe
    • Euro Introductions
    • Show Pictures
    • Euro Classifieds
  • Picture Gallery
    • Wheel Horse Picture Gallery
    • Implements Picture Gallery
    • Show Pictures
    • LIVE Broadcasts
  • Classifieds
    • Classifieds
    • Haulin Help
    • Vendors
  • General Talk
    • Corona Assistance
    • non tractor related discussion
    • Introductions
    • Bumps and Bruises
    • site suggestions, updates, issues
    • Just for Fun
    • other brands
    • Gardening
  • Shows and Events
    • Wheel Horse Collectors Club Show
    • 2021 WHCC Show Pictures
    • RedSquare Herd
    • General Shows and events
  • 520 Club's 520 Specific

Categories

  • Wheel Horse Manuals
    • 1955-1964
    • 1965-1972
    • 1973-1977
    • 1978-1984
    • 1985-1990
    • 1991-1997
    • 1998-2012
    • All years
    • Service Bulletins
  • Implement Manuals
    • Mower decks & reel
    • Blades Dozer Grader Snow
    • Snow Blowers
    • Ground engaging
    • Other
  • Engine Manuals
    • Kohler
    • Onan Service Manuals
    • Other
  • Transmission
    • Manual
    • Automatic / Hydro
  • Electrical
  • Brochures
  • RedSquare Calendars
  • Misc. Items

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Categories

  • Wheel Horse for Sale
  • Euro Wheel Horse For Sale
  • Wanted
  • Euro Wanted
  • Trade
  • Euro Trade
  • Non-Wheel Horse
  • Euro non-Wheel Horse
  • Wheel Horse Sold Archive

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 4 results

  1. mmmmmdonuts

    K301 Points Push Rod Not Moving

    I was snowblowing the other day and got about half way through my driveway and all of a sudden my tractor died and I could not get it restarted. The first thing I noticed when it died was that the battery went down rapidly to about 7V but I think that had to do with my external alternator hooked up and not spinning but I could be wrong. I got the tractor back in the shed and could not get it turned over at all. The starter spins and everything seemed to move freely but I was not getting a spark. Changed the spark plug yesterday because it looked pretty gummed up and still nothing. This morning I was diving into the electrical system and got to the points where I was going to reset the timing and I realized that the points plunger does not move when I rotate the flywheel by hand. I guess at this point I don't entirely know what I have to do. Is it an easy/worth it fix or does the whole engine need to come apart? Can I change it to a different type of ignition system? Any other thoughts to try? Repower? Thanks, Bob
  2. Gas Man

    KT 17 No Spark

    I just bought my first Wheel Horse. She's a c-175 Automatic. Sounds like I stumbled onto a Crappy example of a Kohler as it has a KT17 series 1. The previous owner said "She was running when I shut her off" That was around 2010. So she's been sitting for around 10 years. The fuels system is a total disaster!! I drained what looked like dark maple syrup from the tank. I'm thinking about buying an ultra-sonic cleaner from Habor Freight for the carb work. First - Won't crank It took a while just to get her to crank ,(I have a tendency to go through the butt hole to work on the tonsils) I checked all of the safety switches (PTO, Seat, Brake) and found them to be good, then found the ignition wire "OFF" the solenoid. Plugged it in....Cranks great. NEXT - No Spark I have power to the coil when the key is on. I pulled the flywheel expecting to check the points...ahhh...none there. Found a series of very dirty magnets that I suspect make up the charging system. I cleaned the magnets and put the flywheel back on....No spark. Then my dog got out and I didn't get back to the shed. Hoping to get back out there today.
  3. Can't sleep I'm so bummed. My Raider 12 I recently picked up decided to park itself in my side yard and I can't figure out what in tarnation is going on with it. She was running better than ever the day before. I had changed the oil, the plug, cleaned out the carb, set the throttle tighter with less play, cleaned the fins, sprayed DE-OX on the rusted electrical connections, tightened or replaced poor connectors showing bare wire, cleaned the grounds, and adjusted the high and low on the carb. Running beautifully after that. I was out toyin around with the cart picking up sticks and rocks, etc. for a couple hours, no problems whatsoever. Parked for the night and tarped her until I could make room in the shed. Came out the next day and went to fire her up and it just cranked and cranked. Didn't so much as hint that it wanted to turn over. Popped the cap and gas is fine, pulled the hose off the carb, cranked it and watched gas spurt out with no problem, took the plug out / grounded it / turned it over and watched it spark! So now I have two of the 3 majors checked off. I leave the plug out and put my hand over the hole and turn it, seems to have plenty of compression even with the ACR. Sounds no different than it did the day before either. I do some research and decide it must be the points or condenser. Went and picked them up yesterday and installed them, nothing. Granted, I didn't set the gap to .020, or time the ignition. Could that keep it from not starting though? I would think it would just run rough? I'm seriously bumming over this. I've been researching all day and everything I'm reading is not something I want to get involved in. I don't have the time or the space to toss this on the bench and tear her down to look for a piled up shaft, or an ever so slightly bent rod, etc.. I still have the K181 sitting on the bench just to get cleaned and new gaskets seals. That's been there for 3 weeks! (Ok, so I decided to paint it while its out, sue me). Seriously though, I need some pointers or some tough love. If I need to toss the motor on the dreaded future project bench and hunt down another one, I'll go do it I tell ya! Oh, two more quick things: The condenser that was on it had a lug with a screw. Attached to the screw was a wire from the magneto I'm guessing. Can't see what else it could have went to? And then a jumper from the lug to the points. The new condenser the guy from the shop gave me had a sealed lead with no lug. Does that sound right? I ended up hooking both to the point terminal. Could that be a problem? Finally, I was looking at my serial number (C070342) and comparing it to the manual's Engine ID sheet. It says a C denotes a 1967 but all other indications are pointing to it being a 68' Raider 12? What gives? Thanks in advance!
  4. Brianrollins

    Tecumseh 34e Please Help

    Ok heres the deal I have set plenty of points and mags on engines that were on the outside of the fly wheel but how the heck are you suppose to do so to a mag that is on the inside of a fly wheel. I mean I am use to putting a card between the mag and fly wheel and then tightening down the mag but I can not do that with this engine please help me both by telling me how to test the mag and coil and also by how to set it . EMAIL ME OR GET AHOLD of me on Facebook if you want
×
×
  • Create New...