Jump to content
skrusins

D200 Transmission

Recommended Posts

skrusins

A friend of mine has a D200 as it's being used it starts to loose pulling and pushing power. I don't know much about D series trans to help him. He did changed fluid, but didn't make a difference. Anything else I could tell him to help.

Thanks

Sorry should have placed this in Transmissions and Transaxle

Edited by skrusins
Wrong Placement

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
pfrederi

Probably internal wear...  download this manual

 

 

hot.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
daveoman1966

What you describe is classic symptoms of internal wear and the only resolution is to refurbish the internal parts in BOTH the hyd PUMP and the Hyd MOTOR (bolted to the transaxle).  Internal brass components of each (pump & motor) are soft and get scored over the years from contaminated fluid (oil or ATF) common to both.  While apart, its a good time to replace the 40+ year-old seals of the pump.  Download the manual as suggested.  The overhaul process isn't difficult...  just be meticulous and keep parts CLEAN during reassembly using liberal amounts of engine assembly oil.  I have rebuilt lots of these and can offer some help if needed.    

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...