Jump to content
608KEB

520H overcharging and not turning over

Recommended Posts

I'll check out the wiring on my other 520 and get back to you.

I have it wired wrong. When I get home I'll get it right. Let you know the result in a few days

Edited by 608KEB

Share this post


Link to post
Share on other sites

I used 1 10 ohm resistor. The volt meter is reading about 14 1/4 with the throttle wide open. I tired the meter with two 10ohm resistor's. It was reading about 16 volts with throttle open. I think the problem is solved.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The end game here is to get the voltmeter to match your multimeter. If you need to fine tune the voltmeter, you will need additional resistor values such as 1, 3.3 or 4.7 ohms to add in series with your current "trimmer" resistor.

 

Well done.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By elliot ness
       Cleaned up another old Simpsom loader laying around and mounted it on a 520H . I think it came out looking good. I have had at least 6 of these Simpson loader and I think they are great. all new fittings and hoses and stripped to bare metal, and painted, 125 lbs. of rear wts on each wheel, need to clean up bucket yet. It lift at least 7 ft. Love the 520's for loader tractors, easy steering and plenty of power.



























    • By Dave 520h
      I'm looking for a rear axle for my 520h.  Anybody have one?  I have a loader on the tractor and this is the second time I broke the axle.  I would consider a complete rear end.
    • By 608KEB
      520H is dead. Things I've tested so far. I've jumped a wire from + battery to blue wire on starter. It cranks over good. I cleaned safety switches, starter, ignition connections. I notice if I jiggle or slowly turn key the lighted board will come on. A couple of times the tachometer reset itself.
       the lights will not turn on. Is it possibly the ignition switch?

    • By Heavy Duty
      48" side discharge mower deck, used only 1 summer. This deck is in fantastic shape. Little bit of rust, very straight and spins like new. I can ship Fastenal at cost, or pick up. 300.00 OBO. https://flic.kr/p/X6JGCv
      https://flic.kr/p/W2Kf91
      https://flic.kr/p/XeMMYG
×