Jump to content
  • Please Read

    The classifieds are for MEMBER equipment only. Please do not post links to ad's or auctions which are hosted on other sites. Any such postings will be deleted. Posting of any comments other than questions regarding the ad will be removed without notice.  Please help us keep the classified section on track.  If you are posting an item for sale you MUST include your location and a price. Items posted without a location or price are subject to removal. You may NOT auction an item to the highest offer. RedSquare is not responsible for the accuracy of the listings. First and foremost, "make all deals at your own risk" and "settle all disputes off of the forum". It is your responsibility to validate the legitimacy of the seller and the sale.  You may report a failed transaction to the moderator administration team which will be evaluated for repeat offenders.  Any effort to deliberately deceive or defraud members will result in expulsion from the forum.

     

    Open classified ads will be removed after 6 months of original entry.  Once your ad has been removed, you may re-enter your ad again. Do not post duplicate ads in an attempt to increase visibility, any duplicate posted will have newest ad removed, continued posting of duplicate ads will result in suspension.


  • Gregor
    • Active

    Magneto/charging plate from Tecumseh H70. Part # 28523  The condition of the coils is not important. I only need the laminate plate.  I am not sure what other models use the same part #.



    User Feedback

    Recommended Comments

    ebinmaine

    Posted

    I have at least one h60 or hh60 as a spare.

    if we could figure out if that will work I'd be more than happy to send whatever you need.....

    • Like 1

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites
    Gregor

    Posted

    I can't find a parts break down for an H60 that shows a magneto with charging coils. Only ignition coil. Seems strange as many of them have 12V starters

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites
    ebinmaine

    Posted

    I have at least two with 12 volt starters

    • Like 1

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites
    Stepney

    Posted

    There were two according to my book. A low amperage unit which sat separate from the coil laminate and had no regulator, just one diode. And the larger one which was a 10a unit. 
    Might have that one on my H70 Lawn Ranger engine, I know it has the diode block on it. 

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites
    ebinmaine

    Posted

    3 minutes ago, Stepney said:

    There were two according to my book. A low amperage unit which sat separate from the coil laminate and had no regulator, just one diode. And the larger one which was a 10a unit. 
    Might have that one on my H70 Lawn Ranger engine, I know it has the diode block on it. 

    Any recollection if one of the ones you brought up to me would help him out?

     

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites
    Stepney

    Posted

    1 minute ago, ebinmaine said:

    Any recollection if one of the ones you brought up to me would help him out?

     

    I dont speak enough teccy and my book isnt that clear. 

    I think the three I gave you were an H70 Ariens Snowblower engine .. so, no. A HH60 E start off a rototiller with 1 wire charge .. so low current. The third was that damaged HH60 from my Commando 6, and that may have the high output stator stamped as one piece..? Would make sense to me. But I know nothing of part numbers. 

    • Like 1

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites
    Gregor

    Posted

    This is all I have to go on. It says key #17  Part #28523 ...........Plate Group, Stator

    279021860_20210127_100638(2).jpg.e11caf67d2725b5dbdbaa1d8dcd645c4.jpg

    • Like 1

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites
    ebinmaine

    Posted

    If I remember correctly Trina's 1967 hh-60 had an output of about 3 amps

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites
    Gregor

    Posted

    Not really. My 656 is a '66 I believe. Wanting to do a little experimenting.

    • Like 1

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites
    ebinmaine

    Posted

    Lemme see what's there when I get home

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites
    R. L. Addison

    Posted

    I have a 10 hp Tecumseh (complete except ign module) off of Broncho 10 with mounting boss for ign module broken off that I might be convinced to sell or trade if that would help anyone.

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites
    Gregor

    Posted

    I can't find any info on a Bronco 10. Is that a Wheel Horse? I am not sure what you mean by ignition module. The magneto?

    I tried to look up engine model for a Wheel Horse, Bronco 10. Tractordata doesn't show one.

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites


    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now



×
×
  • Create New...