Jump to content

Recommended Posts

Hi everyone. I'm having some trouble mounting my dozed blade to my 520h. 48 inch blade with the extension but I can't get it to mount up right with the axle bracket. Could it be that I have the wrong bracket? I thought most of the axle brackets were the same. My old 312-8 was simple. Any pics of how your mounts up in the rear would definitely help. Thanks so much in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Pictures of yours would help as well.

 

 

 

Edited by rmaynard

Share this post


Link to post
Share on other sites

The top part of your axle bracket is missing...or did you just not put it in the picture?..

Share this post


Link to post
Share on other sites

They alll mount the same....on the B C and 300-400-500 series.  

axle hitch 2.jpg

B 88 520-H 10A.jpg

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Don't the locking ears (movable levers that hold the blade frame in the axle bracket) go on the outside of the bracket and the opposite way? 

Edited by R. L. Addison
Messed up

Share this post


Link to post
Share on other sites

It has two plates that go on top of the axle correct? 4 lag bolts go up and around the axle, through the plates?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, daveoman1966 said:

They alll mount the same....on the B C and 300-400-500 series.

Yes to your question and check out daveoman 1966 post - should work for you..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Would it be possible for the frame extension on the plow to be upside down?

IMG_2517.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes it does, and mine is exactly the same way. The problem I'm having, is when I install the axle bracket, the crossbar on the bracket seems to be in the way of the plow frame extension and won't let it lock in.

Share this post


Link to post
Share on other sites

MAYBE you have the rear axle bracket on backwards.  That crossbar MUST be toward the front of the tractor./

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

My 520-8 came with a plow w/extension, as well as  the axle bracket. My bracket doesn't have the L shaped pieces, but bolts on just fine. Only issue I ran into was the plow frame rubbing on the tranny pulley. I just moved the bracket over a 1/4" or so and now it's fine.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, so I tried it again and it seems I finally got the rear locked in. Not sure why I had so much trouble to begin with. I thank you all very much for your help. I absolutely love this site!

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
49 minutes ago, Wheelman817 said:

I absolutely love this site!

:text-yeahthat:

Share this post


Link to post
Share on other sites

There's a bit of a trick to getting the A frame on the front blade/plow to line up on center with the tractor - if it's not centered properly that rear bracket is an absolute pain to get it to lock into the slots . It's the worst with the D series 56" blades due to their weight difference .

 

Sarge

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×