Jump to content
Sign in to follow this  
stevebo

C175- Kolher 17hp

Recommended Posts

Guys,

My C175 seams to be breaking up at 1/2 to full throttle. When checking the plugs, they are covered with black carbone. I clean then and after running it again the same thing. Lastly, it seams to be hard to start (have to prime the carb with fuel). What do you think the issues may be? I changed the fuel filter and fuel line. What is the black carbone bulit up from, is it from improper fuel mix, or burning oil? Point me in the right direction. Thanks- Steve

Share this post


Link to post
Share on other sites

Steve,

It sound like you're running too rich. If you're blowing black smoke it's rich. If you're blowing blue/white smoke it's burning oil.

I would try tuning your carburetor. If you don't get anywhere it may be time to rebuild the carburetor.

Jim

Share this post


Link to post
Share on other sites

You could also try to put some SeaFoam through your gas.

Remember....seafoam will clean the crud off the inside of your engine....but it also throws that on your spark plugs. Use old spark plugs when running the foam...

Then on your next tank....change plugs.

wish you luck! Hope it doesn't need a valve job.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×