Jump to content
Sign in to follow this  
Dutch Commando8

Dutch Commando 8 introduction

Recommended Posts

Hi there Europeans!

Jan van der Zwaan is the name and I,m already on the Red square site in the US, 

I,m from the Netherlands and proud owner of a Commando 8 1968 with Kohler k181s engine, lookin forward to get to know some of you guys,  :)

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good morning Jan...was great talking with you last night.  That is a very nice looking horse. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome. Is it possible for you to check the ID tag on your Commando 8 and let us know what the number is? Possibly a picture of the tractor and a close-up of the ID tag?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks guys!

Bob Maynard, I will give it a try, but the Horse had a respray once and off course the plate was sprayed also, gonna try to rub it carefully with some thinner and see whats on it...

At c-101: Leermens Groningen, not so far from you than, didn,t know there,s more Horses in the Netherlands!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks guys!

Bob Maynard, I will give it a try, but the Horse had a respray once and off course the plate was sprayed also, gonna try to rub it carefully with some thinner and see whats on it...

At c-101: Leermens Groningen, not so far from you than, didn,t know there,s more Horses in the Netherlands!

 

nice a horse up north, most of em are in the south

Share this post


Link to post
Share on other sites

To Bob Maynard,

The Horse turned out to be made in Belgium, Factory Amnor in Oevel Belgium

Model 1-4832

Serial no: 115505

 

Engine:k181s

serial no:E0175011

Spec no: 301080

 

Hope it,s helpfull :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks. That explains the incorrect ID listing of 1-4832 that shows up in the chart for U.S. tractors. Now we know that 1-4832 is a Commando 8, but the factory of origin is Amnor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Jan, A bit late to the Greet, but welcome and enjoy your time on here..... Tractor look's very good. I see the Belt Guard is missing in the Picture(s) , do you have one?.  

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice tractor Jan , I also have a commando 8 and it was the very first wheel horse  tractor that i bought so i am kinda fond of that model.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Richard,

Thanks,I have the belt guard, the picture was taken after some work.

(there,s always work on these old horses) :)

However.... always looking for some stuff: I,m trying to get it as good as possible, so If you happen to know where to find a clockwise starter/generator, seat and steering wheel?

I got some great help from the US guys,(stevosaurus,JimD,Daveoman), but he costs to ship from the US are incredible!

Maybe I will come to one of the meetings in the UK to meet and look for parts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Richard,

However.... always looking for some stuff: I,m trying to get it as good as possible, so If you happen to know where to find a clockwise starter/generator, seat and steering wheel?. I got some great help from the US guys,(stevosaurus,JimD,Daveoman), but the costs to ship from the US are incredible!

Maybe I will come to one of the meetings in the UK to meet and look for parts.

Yep, will keep an eye open. Just wondering about the Start/Gen. Is the one you have able to be rebuilt?. Maybe cheaper and easier to get the parts.

I see the Tractor has had an elaborate Re-Wire. Are you planning to get the Tractor back to near original, or just working?. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Meadowfield: the belt is ok , at the moment of this picture I had the "clutch" disconnected, works fine as far as I know.

@ Richard,The original starter generator was burned inside, ordered a new one in the US at Pat,s small engine store, spend lots of money to ship it here and it turned out to be the wrong one!, they send me a counter clockwise..... at their site they recommended this one as the right one, well it,s not.

It can be shipped back at my costs but that would cost me another 90 dollars.

So I,m looking for a trade or buy for this problem.

And that,s why the wiring looks a bit odd, I tried just about anything before I realized I had the wrong S/G, and yes, I want to get The Horse back to original, working is fine but It,s such a nice little (big) machine , It would be a crime not to restore it! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry to hear about the problems. Will keep an eye out for you. Stick at it , will all come good in the end.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I,m out of trouble!

I changed polarity by using the new inside of the S/G in the old outside and It,S turning the right way now, and running!

Thanks guys for all your help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

great news that you managed to get the starter gen to work,

look forward to seeing some pics

Edited by neil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slightly late to the party but, Welcome to RedSquare :handgestures-thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×